
تأثیر گیمیفیکیشن بر تجربه خرید آنلاین مشتریان
فهرست مطالب
تأثیر گیمیفیکیشن بر تجربه خرید آنلاین مشتریان
خرید کردن یا بازی کردن؟ چرا نه هر دو؟خب این سوالی هستش که قراره توی این مقاله حسابی بهش بپردازیم و جوابش رو پیدا کنیم و هشدار اسپویل رو همینجا بهتون بدم که قراره بفهمیم خرید کردن و بازی کردن همزمان امکان پذیره و یک روش فوق العاده جذاب برای مشتری و عوض کردن حال و هوای فروش شماست.
قبل اینکه ادامه بدیم،خودتون به این سوال جواب بدید وقتی وارد یه سایت فروشگاه آنلاین میشید، چی باعث میشه بیشتر بمونید؟جذابیت ظاهری؟طراحی خاص؟رابطه کاربری آسان؟
حالا تصور کن توی همون سایت، به جای یه تجربه خشک و ساده، با یه فضای بازیگونه روبهرو بشی!
این دقیقا چیزی هستش که میخوایم راجبش صحبت کنیم،ادامه مقاله رو با ما همراه باشید.
گیمیفیکیشن دقیقاً یعنی چی
در مقاله های قبلی خیلی راجب این موضوع پرداختیم که گیمیفیکیشن یعنی چی؟ از اونجایی که شما به احتمال زیاد با این مفهوم آشنایی دارید کوتاه توضیح میدیم. گیمیفیکیشن یعنی استفاده از المان ها و الگوریتم های بازی در جایی که ذاتا بازی نیستند، برای مثال استفاده از امتیازات،جدول ها،بدج ها و...
امروزه برند ها و کسب و کار ها همه در فضای مجازی و یا فروشگاه ها شعب خودشون دنبال این هستند که تفاوتی رو رقم بزنند و حرف تازه ای برای گفتن نسبت به رقبای خودشون داشته باشند و گیمیفیکیشن دقیقا اون چیزیه که برند ها عاشقش میشن، بازی و سرگرمی و فروش، ترکیب معجزه آسایی که فروش رو برای اونها مثل آب خوردن ساده میکنه.
تجربه خرید آنلاین، چه ایرادی داره؟
تجربه خرید آنلاین قبلا شاید یکی از جذاب ترین کارهایی بود که هرکسی دلش میخواست اون رو تجربه کنه و بدون گذاشتن زمان و انرژی زیاد و فقط با چند کلیک ساده محصول مورد نظر خودش رو پیدا کنه و اون رو بخره، اما امروز جمله آخر پاراگراف بالا خودش تبدیل به یک مشکل شده،"چند کلیک ساده"، بیش از اندازه ساده بودن و یک نواخت بودن خرید های آنلاین بدون کوچک ترین تعاملی بین خریدار و فروشنده باعث کاهش نرخ بازگشت مشتری میشه و به نوعی شما صرفا پول اونها رو بدست میارید نه وفاداری اونها نسبت به برند و کسب کارتون
گیمیفیکیشن چطوری این تجربه رو بهتر میکنه؟
1. ایجاد حس تعامل و هیجان
راجب نداشتن تعامل پیشتر صحبت کردیم، تعاملی که همزمان باعث بشه مشتری حس مهم بودن بهش دست بده و از طرفی روند خرید آنلاین رو از اون خشکی که راجبش حرف زدیم دربیاره، با استفاده از المان های کلی گیمیفیکیشن مثل امتیازات،مسابقه و چالش ها و جوایز،این تعامل و حس هیجان به بهترین شکل ممکن به مشتری و کاربران انتقال داده میشه.
2. افزایش نرخ مشارکت کاربران
کاربر بیشتر کلیک میکنه، صفحهها رو میگرده، احتمال خرید بیشتر میشه، دقیقا به سادگی همین سه جمله که خوندید استفاده از گیمیفیکیشن باعث افزایش نرخ مشارکت و تعامل کاربران با شما میشه.
3. وفادارسازی مشتریها
چرا که نه؟شما یک چالش توی فروشگاه آنلاین خودتون با کمک گیمیفیکیشن راه اندازی میکنید،کاربر ها به دلیل علاقه ذاتی که بازی و سرگرمی دارن وارد این چالش میشن، بازی میکنن و برنده چالش میشن و جایزه میگیرند، این موضوع باعث افزایش وفاداری مشتری نسبت به برند و کسب و کار شما میشه.
نکات طلایی برای اجرای گیمیفیکیشن در فروشگاه آنلاین
1. با سادهترین چیزها شروع کن
گیمیفیکیشن قرار نیست همیشه یه بازی پیچیده باشه.
گاهی فقط یه چرخونه شانس ساده یا یه سیستم امتیازدهی میتونه معجزه کنه. مهم اینه که کاربر حس کنه یه تجربه متفاوت داره.
مثال:
سایت ایرانی دیجیاستایل یه مدت چرخونه شانس داشت. هر روز به کاربر یه بار فرصت میداد بچرخه و کد تخفیف بگیره. خیلی ساده، اما باعث میشد کاربر هر روز برگرده.
2. همهچی نباید بازی باشه – تعادل رو حفظ کن
اگه زیادهروی کنی یا بازیسازی رو به اجبار بندازی تو حلق کاربر، نتیجه معکوس میده.
باید بین “تفریح” و “راحتی خرید” یه تعادل خوب برقرار کنی.
مثال:
یه سایت خارجی به اسم Wish یه سیستم امتیاز داشت که خیلی پیچیده و کند بود؛ کاربرا خسته میشدن، رهاش میکردن. چون به جای کمک، شده بود دردسر.
3. طراحی گرافیکی جذاب = اثرگذاری بیشتر
گیمیفیکیشن باید بصری و هیجانانگیز باشه. حتی یه امتیاز ساده، اگه با رنگ و انیمیشن قشنگ نشون داده بشه، حس بازی بودن رو منتقل میکنه.
توصیه:
از انیمیشنهای ریز، رنگهای زنده، صداهای ملایم یا افکتهای تصویری استفاده کن تا کاربر لذت ببره.
4. رفتار کاربر رو تحلیل کن و بر اساس اون تصمیم بگیر
هر سایتی، یه نوع مخاطب داره. قبل از اینکه المانهای گیمیفایشده طراحی کنی، بررسی کن مخاطب تو از چی خوشش میاد؟ دنبال چالشه؟ دنبال جایزهست؟ یا دنبال رقابت؟
ابزار پیشنهادی:
Google Analytics، Hotjar یا حتی یه فرم ساده نظرسنجی میتونه کلی کمک کنه.
5. پاداش واقعی فراموش نشه
کاربر باید بدونه که از بازی یا تعاملش چیزی گیرش میاد.
این پاداش میتونه کد تخفیف، امتیاز قابل تبدیل به خرید، یا حتی یه نشان افتخار باشه که بعداً براش کاربرد داره.
مثال:
سایت Sephora یه سیستم امتیاز داره که کاربرا هرچی بیشتر خرید کنن، بیشتر امتیاز میگیرن و میتونن اونها رو برای هدیههای خاص خرج کنن.
این باعث میشه کاربرا هم خرید کنن، هم حس بازی داشته باشن.
6. مراحل و دستاوردها اضافه کن
داشتن یه مسیر (مثلاً رسیدن به مرحلهی «کاربر طلایی» یا «خریدار وفادار») باعث میشه کاربر حس کنه پیشرفت داره. این حس پیشرفت یه عامل خیلی قویه.
برای مثال:
یه فروشگاه خارجی به اسم The North Face تو اپلیکیشنش سیستمی داره که وقتی کاربر فعالیت بدنی مثل پیادهروی یا دوچرخهسواری ثبت کنه، امتیاز میگیره و وارد مراحل بالاتر میشه. این خیلی هوشمندانهست چون با ذات برند که "ماجراجویی" هست، هماهنگه.
09384104825
04/02/09 09:54عالی بود مرسی